Gå til sidens indhold

Styrelse slår fast: Lukketheden på AAU er gået for langt

Medlemmer af Hovedsamarbejdsudvalget på AAU blev pålagt fortrolighed om udflytningsplaner. Det fik tillidsrepræsentanter til at klage, og nu har Uddannelses- og forskningsstyrelsen givet dem medhold. ”Afgørelsen viser, at vi som medarbejderrepræsentanter skal have mulighed for at drøfte ledelsens udspil med vores kolleger”, siger fællestillidsmand.

AU vil tage mere ansvar for unge forskeres karrierer

Der skal være mere åbenhed og synlige karriereveje – både inden for og uden for universitetet. Det siger prodekan på Natural Sciences, AU, hvor et nyt website og forsøg med obligatoriske karriereplaner skal hjælpe unge forskere bedre på vej. ”Vi taber systematisk talent”, forklarer han.

SDU lukker 19 uddannelser - se listen

Den anstrengte økonomi på Syddansk Universitet fører nu til, at en lang række uddannelser bliver nedlagt. Samtidig er et ukendt antal medarbejdere blevet indstillet til afskedigelse, da der skal spares 95 mio. kr. i 2024. Studerende føler sig ført bag lyset, mens TR roser ledelsen for inkluderende proces.

Otte partier vil have regeringen til at droppe forkortelse af kandidatuddannelser

Alle oppositionspartier med undtagelse af Danmarksdemokraterne har i et åbent brev opfordret regeringen til at droppe at beskære halvdelen af kandidatuddannelserne med et år - SF og Konservative foreslår at starte med fem procent som et forsøg. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) erklærer sig villig til at forhandle om spørgsmålet.

Ny sparebombe: SDU rammes af kæmpe-besparelser

Efter dårlige kvote 2-søgetal tror SDU-ledelsen ikke længere på, at man kan genoprette de seneste års svigtende optag. Det betyder, at der samlet skal spares 95 mio. kr. årligt på budgettet fra næste år. "Folk er virkelig ulykkelige", fortæller TR.

Voldsomme sparekrav på AU - Fakultet varsler massefyring

Tre af fem fakulteter skal samlet finde over 100 millioner kroner på budgetterne. Natural Science-fakultetet har allerede valgt at varsle massefyring, mens Arts og BSS i øjeblikket undersøger, om pengene kan findes uden fyringer.

Kvindelige ukrainske forskere på flugt skal fastholdes i forskningsverdenen

Videnskabernes Selskab, de danske universiteter og de store private fonde samarbejder om at give de kvindelige ukrainske forskere, der er flygtet til Danmark, mulighed for at fortsætte deres forskning, indtil de kan vende hjem. De en nemlig tiltænkt en altafgørende rolle i genopbygningen af deres land.

De gode erfaringer med ph.d.-trivsel skal bredes ud

Et nyt katalog, der samler de bedste erfaringer med at skabe et godt arbejdsmiljø for ph.d.-studerende, er netop blevet søsat. Tanken er, at det skal inspirere flere forskningsmiljøer til at forbedre vilkårene.

Vil du opdateres på, hvad der sker?