Gå til sidens indhold

International undersøgelse afslører: Sådan avancerer du som forsker

Et australsk forskerhold, der har gennemgået mere end 40.000 stillingsannoncer fra 3.000 universiteter i 60 lande indenfor 40 forskellige videnskabelige discipliner. Konklusionen lyder, at forskningsmeritter fortsat er vigtigst for at stige i de akademiske grader, men mobilitet spiller en stigende rolle.

Tendensen fortsætter: De unge vælger STEM frem for HUM

Diskussionen om universitetsuddannelsers nytte har fuldstændig ændret søgningen – for første gang har søgningstallet på de tekniske fakulteter overhalet de humanistiske. ”Den negative opfattelse af humaniora har bredt sig blandt de unge mennesker”, siger HUM-dekan.

Udskældt KU-dekan stopper

Mikkel Vedby skriver i et opslag på LinkedIn, at han stopper som dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet til foråret. Han angiver uenighed med rektor om løsningerne på fakultetets store udfordringer som en af årsagerne.

Styrelse slår fast: Lukketheden på AAU er gået for langt

Medlemmer af Hovedsamarbejdsudvalget på AAU blev pålagt fortrolighed om udflytningsplaner. Det fik tillidsrepræsentanter til at klage, og nu har Uddannelses- og forskningsstyrelsen givet dem medhold. ”Afgørelsen viser, at vi som medarbejderrepræsentanter skal have mulighed for at drøfte ledelsens udspil med vores kolleger”, siger fællestillidsrepræsentant.

AU vil tage mere ansvar for unge forskeres karrierer

Der skal være mere åbenhed og synlige karriereveje – både inden for og uden for universitetet. Det siger prodekan på Natural Sciences, AU, hvor et nyt website og forsøg med obligatoriske karriereplaner skal hjælpe unge forskere bedre på vej. ”Vi taber systematisk talent”, forklarer han.

SDU lukker 19 uddannelser - se listen

Den anstrengte økonomi på Syddansk Universitet fører nu til, at en lang række uddannelser bliver nedlagt. Samtidig er 112 fuldtidsstillinger blevet nedlagt for at reducere lønomkostningerne med 79,6 mio. kr. Studerende føler sig ført bag lyset, mens TR roser ledelsen for inkluderende proces.

Otte partier vil have regeringen til at droppe forkortelse af kandidatuddannelser

Alle oppositionspartier med undtagelse af Danmarksdemokraterne har i et åbent brev opfordret regeringen til at droppe at beskære halvdelen af kandidatuddannelserne med et år - SF og Konservative foreslår at starte med fem procent som et forsøg. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) erklærer sig villig til at forhandle om spørgsmålet.

Vil du opdateres på, hvad der sker?