Gå til sidens indhold

Minister fjerner omstridt integrationsrapport

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har fået fjernet RUC-rapport om social kontrol fra ministeriets hjemmeside. Eksperter mener, at det kan være ulovligt, og at det skader forskningsfriheden.

Skrækscenarie aflyst - Regeringen vil sløjfe forskningsbesparelser med grøn pulje

Universiteterne frygtede at miste op mod en milliard kroner i støtte til næste år på grund af et ventet fald i BNP, men regeringen vil nu afsætte en grøn pulje 750 mio. kr., så forskningsbevillingen bevares uændret i 2021. ”Vi skal have mange retninger i spil”, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Huslejereform skulle være udgiftsneutral for universiteterne – men det var den ikke

Ifølge reformen af statens huslejeordning, SEA, skulle universiteternes husleje sættes ned med samlet 400 mio. kr. og deres basisbevilling beskæres med et tilsvarende beløb, så resultatet blev et stort rundt nul for universiteterne, men sådan er det ikke gået. Bevillingerne er blevet beskåret som planlagt, men både AU og KU har kæmpet for at få en tilsvarende huslejenedsættelse, så de ikke mister midler som følge af reformen. Bygningsstyrelsen afviser kritikken.

Dansk forskning står til at miste mindst 1 mia. kr.

Bruttonationalproduktet (BNP) forventes at falde med mellem 4 og 5 procent til næste år som følge af coronakrisen. Det vil betyde, at der bliver ca. 1 milliard kroner mindre til forskningen, da regeringen kun vil bruge 1 procent af BNP til formålet.

Vil du opdateres på, hvad der sker?