Gå til sidens indhold
Niels Bohr-bygningen
Foto: Lars Bahl/BAM/Ritzau Scanpix

Niels Bohr Bygningen afleveres først på et tidspunkt efter sommerferien

Føljetonen om det skandaleramte byggeri fortsætter. Nu lyder det, at bygningen ikke bliver overdraget til Københavns Universitet den 1. juli, som det ellers blev meldt ud i november sidste år.

Emneord:

Niels Bohr Bygningen er snart seks år forsinket, men nu må Københavns Universitet (KU), der skal leje bygningen af staten, vente yderligere nogle måneder, før forskere og studerende kan tage hele bygningen i brug.

Meldingen fra statens bygherre, Vejdirektoratet, lyder nu, at byggeriet først kan overdrages til universitet på et tidspunkt efter sommerferien, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

”Vejdirektoratet er i dialog med Københavns Universitet om fastlæggelse af tidspunkt for overdragelsen af byggeriet, og der skal vi over på den anden side af sommerferien”, skriver bygherren i en mail til Licitationen.

Under et samråd i november sidste år sagde daværende transportminister Benny Engelbrecht, at overdragelsen ville finde sted den 1. juli i år.

Prognosen for færdiggørelsen har ændret sig mindst 18 gange siden 2020, og prisen er nu ca. 2,3 milliarder kroner højere end det var budgetteret.

Fejlbehæftede brandlukninger

Da Vejdirektoratet i november sidste år skubbede afleveringsdatoen med seks måneder til 1. juli i år, lød begrundelsen, at de havde opdaget 10.000 fejlbehæftede brandlukninger, der skal tætnes for at sikre, at røg og varme ikke kan sprede sig i bygningen.

Før det er i orden, kan bygningen ikke godkendes til ibrugtagning af brandmyndighederne, forklarede transportministeren under samrådet, hvor han også sagde, at arbejdet skred langsommere frem end entreprenøren havde stillet i udsigt.

Vicedirektør i Københavns Universitets Campus Service, Uffe Gebauer Thomsen, skriver i mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at universitetet ønsker at flytte ind i bygningen, når den er færdiggjort.

De fastlagte krav til bygningens funktionalitet og drift i lejekontrakten skal blandet andet været opfyldt, og indreguleringer, test og styring af de mange tekniske anlæg skal være på plads.

Vil du opdateres på, hvad der sker?