Gå til sidens indhold

Kvindelige ph.d.-studerende har mindre tro på akademisk karriere

Kun 14 procent af de ph.d.-studerende tror, de har en god chance for at opnå en fast stilling som universitetsforsker. Det er især kvinderne, der tvivler på deres muligheder, viser ny undersøgelse. En naturlig reaktion på kønsskævhed i sektoren, siger lektor.

SDU Slagelse lukker – RUC står klar i kulissen

Der bliver ikke SDU-uddannelser i Slagelse efter 2027. ”Katastrofalt,” siger folketingspolitiker om beslutningen. Men står RUC klar i kulissen til at opstarte nye universitetsuddannelser i byen – hvis der kommer penge på bordet.

Afløseren for skandaleramt it-system koster 330 millioner kroner

Det kostede mere end 800 millioner kroner, var forsinket i årevis og kom aldrig til at virke. Nu har syv af de otte universiteter fundet afløseren for det mere end 25 år gamle nedbrudstruede studieadministrative it-system STADS. Valget er faldet på en løsning fra danske Fluido, der bygger på systemet Education Cloud udviklet af amerikanske Salesforce. AU har sendt sit eget studieadministrative system (SIS) i udbud.

Se fordelingen mellem danske og udenlandske forskere på de otte universiteter

43 procent af forskerne på de danske universiteter har nu et andet statsborger­skab end dansk. Det mest internationale universitet er IT-Universitetet i København (ITU), efterfulgt af Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og på Copenhagen Business School (CBS). I den anden ende af skalaen ligger Roskilde Universitet (RUC). Klik på logoet og se fordelingen på dit universitet på hvert karrieretrin fra ph.d. til professor.

Vil du opdateres på, hvad der sker?