Gå til sidens indhold

Ny sparebombe: SDU rammes af kæmpe-besparelser

Efter dårlige kvote 2-søgetal tror SDU-ledelsen ikke længere på, at man kan genoprette de seneste års svigtende optag. Det betyder, at der samlet skal spares 95 mio. kr. årligt på budgettet fra næste år. "Folk er virkelig ulykkelige", fortæller TR.

Voldsomme sparekrav på AU - Fakultet varsler massefyring

Tre af fem fakulteter skal samlet finde over 100 millioner kroner på budgetterne. Natural Science-fakultetet har allerede valgt at varsle massefyring, mens Arts og BSS i øjeblikket undersøger, om pengene kan findes uden fyringer.

Kvindelige ukrainske forskere på flugt skal fastholdes i forskningsverdenen

Videnskabernes Selskab, de danske universiteter og de store private fonde samarbejder om at give de kvindelige ukrainske forskere, der er flygtet til Danmark, mulighed for at fortsætte deres forskning, indtil de kan vende hjem. De en nemlig tiltænkt en altafgørende rolle i genopbygningen af deres land.

De gode erfaringer med ph.d.-trivsel skal bredes ud

Et nyt katalog, der samler de bedste erfaringer med at skabe et godt arbejdsmiljø for ph.d.-studerende, er netop blevet søsat. Tanken er, at det skal inspirere flere forskningsmiljøer til at forbedre vilkårene.

Høring viste massiv modstand mod 1-årig kandidat

Økonomer kaldte kandidatreform for et samfundsøkonomisk "eksperiment”, erhvervslivet vil hellere ansætte 2-årige kandidater, og universiteterne forudser et planlægningsmæssigt kaos. En høring på Christiansborg om 1-årige kandidatuddannelser viste en bred modstand mod regeringens udspil.

CBS klar med sin version af ’Chicago-erklæring’

”Kontroverser over ytringer er en læringsmulighed snarere end en anledning til at sanktionere”. Sådan hedder det i CBS’ ’erklæring om ytringsfrihed’, hvor man har valgt ikke at inddrage undervisningsfrihed.

Vil du opdateres på, hvad der sker?