Dansk Magisterforening

Ny redaktionsleder på Forskerforum

Lasse Højsgaard
Del artikel:

Claus Baggersgaard afløser Jørgen Øllgaard som redaktionsleder på Forskerforum

En epoke er forbi, og en ny kan begynde. Jørgen Øllgaard fratrådte ved nytår som redaktionsleder af Forskerforum efter 28 år på posten. Ny mand i Øllgaards stol er 45-årige Claus Baggersgaard, der kommer fra Universitetsavisen, hvor han har været journalist, webredaktør, redaktionschef og konstitueret redaktør. Ud over sine mange års erfaring med KU har Baggersgaard også været journalist ved bladet Campus på AU og ved JydskeVestkysten – foruden i en eksotisk journalistpraktik på avisen The Guardian i Tanzania.Han er uddannet ved Journalisthøjskolen i Aarhus og har tillige en kandidatgrad i statskundskab fra KU.

Hvorfor søgte du jobbet på Forskerforum?

“Jeg ser et kæmpe potentiale i Forskerforum og en spændende opgave i at prøve at dreje bladet i en lidt anden retning i respekt for og samarbejde med læserne”.

Er du en ny Jørgen Øllgaard?

“Nej, der findes kun én Jørgen Øllgaard, og han kan ikke erstattes”.

Hvordan vil du så gribe opgaven an?

“Jeg vil gøre tingene på min egen måde – grundig og underbygget journalistik, der giver begge sider mulighed for at komme til orde. Samtidig er jeg ikke bange for at gå kritisk til værks, når jeg har en sag. Så jeg håber ikke, nogle vil opleve, at Forskerforum bliver et tamt blad – det vil være det værste, der kunne ske”.

Hvad er i dine øjne Forskerforums rolle som fagblad?

“Forskerforum skal stadig være en kritisk røst og stille spørgsmålene, som ledelserne på universiteterne ikke bryder sig om. Der er brug for god, gedigen journalistik, og det skal vi levere. Hvis vi samtidig kan underholde vores læsere og give dem nogle gode læseoplevelser og ahaoplevelser, er vi kommet langt. Jeg synes ikke, at det er forbudt at være underholdende, men bladets hovedsigte vil fortsat være den kritiske journalistik”.

Hvad er det vigtigste tema at skrive om i disse år?

“Der vil jeg skelne mellem yngre forskere og ældre, fastansatte forskere. For de yngre er det arbejdsvilkårene og den stigende prekarisering – at det er så vanskeligt at få en fast stilling og skaffe penge til sin forskning. For de fastansatte forskere vil jeg pege på betydningen af de eksterne midler, som man skal bruge enormt meget tid på at søge. Det fylder meget, og mere end godt er. Folk blev forskere, fordi de brænder for et fag, ikke fordi de synes, det er spændende at skrive ansøgninger”, siger Claus Baggersgaard.

Det er fortsat Jakob Elkjær, der varetager rollen som ansvarshavende redaktør for Forskerforum. Claus Baggersgaard vil varetage den almindelige redaktionelle drift af bladet og være kontaktperson i forhold til historier og andet indhold.

}