Gå til sidens indhold

325-326

325-326

Juni

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Faste elementer

AU-ansatte vinder kamp om Kähler-vase

Der har de senere år været grelle eksempler på, hvilket ramaskrig det udløser, hvis man stiller folk en Kähler-vase i udsigt uden at indfri forventningerne. Alligevel har AU-ledelsen været tæt på at begå samme fadæse.

Undervisning med international bonus

At gå på internationale hold giver de studerende en ekstra dimension, nemlig læring i at kunne begå sig professionelt i en globaliseret verden. og det skal dyrkes i undervisningen, siger Karen M. Lauridsen.

Nyheder

AU-ledelsen frygtede at blive hevet i retten af egne forskere

Ledelsen på Aarhus Universitet nægtede at udlevere advokatnotat om de ulovlige tavshedsklausuler, som forskerne var blevet pålagt i forbindelse med regeringens landbrugspakke. Begrundelsen lød, at man frygtede, at forskerne ville anlægge sag mod deres egen arbejdsplads.

Fyret international topforsker: Noget er råddent i Danmark

Den dansk-canadiske professor Susan Stipp har været igennem et opslidende forløb, hvor hendes forskningsgruppe blev nedlagt med to timers varsel og alle forskerne fyret. Nu kritiserer hun den danske universitetslov for at give lederne enorm magt, uden at de kan blive stillet til regnskab for deres handlinger.

Debat

Vil du opdateres på, hvad der sker?