Gå til sidens indhold

327

327

September

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Faste elementer

Månedens foto: Skovens nye fjende

I Brasilien er lederen af landets institut for rumforskning blevet afskediget. Hans røde var at offentliggøre tal, der dokumenterer stigende skovrydning.

Nyheder

Internationale ph.d.er på KU knokler uden at få løn

Flere hundrede ph.d.-studerende på Københavns Universitet får ingen løn. mange af dem lever i stedet af minimale stipendier fra deres hjemland, som ekspert siger er på fattigdomsgrænsen i Danmark. TR kalder det for “slavelignende forhold”.

Kinesiske ph.d.-studerende lever minimalistisk og knokler løs

Forskerforum har snakket med seks kinesiske ph.d.-studerende på københavns universitet. de får ikke løn af universitetet, men må klare sig for et stipendium på ca. 10.000 kr. månedligt fra deres hjemland. de fortæller, at budgettet er stramt, men at det kan lade sig gøre at overleve.

Et sagsanlæg skal presse Stiig Markager til at fremlægge dokumentation for sine påstande, forklarer Bæredygtigt Landbrugs direktør, Hans Aarestrup.

Manden, der ikke vil holde kæft

Bjarne Andresen har gennem sine 50 år som ansat på Københavns Universitet kæmpet for ordentlige arbejdsvilkår. Han erkender, at han tilhører en privilegeret generation, men nutidens unge forskere burde også selv sige fra og brokke sig mere, mener han.

Forsker på trods

Fysikeren Jesper Møller Grimstrup kan ikke slippe sin søgen efter en teori for kvantegravitation, selv om ingen i forskningssystemet vil støtte eller ansætte ham. nu har han skrevet en bog om at gå sine egne veje som forsker.

Kvote 2: Kloge børn eller kloges børn?

Politikerne ønsker en revidering af optagelsessystemet, men findes der overhovedet bedre alternativer? “I andre lande er de misundelige på vores optagelsessystem”, fortæller forsker, der advarer imod kvote 2-optag, der favoriserer elitens børn.

Vil du opdateres på, hvad der sker?