Gå til sidens indhold

328

328

Oktober

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Faste elementer

Månedens foto: Nyt fra FRB 121102

Et sted ude i verdensrummet er der nogen eller noget, der får nogle meget kraftige sure opstød. Det kan de høre i Kina, hvor de har et radioteleskop på størrelse med Christiansø.

Naturjurist

Hvad vil der ske, hvis vi ud fra en juridisk synsvinkel betragter naturen som et levende væsen med samme rettigheder som et menneske? Det spørgsmål forsøger Katarina Hovden at besvare.

Kroppen skal med i undervisningen

Akademisk undervisning ignorerer, at meget læring og erkendelse opstår gennem kroppen, siger læringsforsker Tatiana Chemi, der selv sender sine studerende ud på gulvet for at lære.

Forskning bag flimmeren

Den klassiske dualitet mellem det at stene video og studere forskningspublikationer er ophævet. Nu kan videoer udløse BFI-point.

Nyheder

Forskeres flyrejser i det grønne sigtekorn

Der er både ydre og indre pres på universiteterne for at være gode klimaeksempler. Enkelte institutter har allerede indført politikker, der begrænser brugen af flyrejser. Men der er også bekymring for, at den ekstra rejsetid skal tages fra forskernes fritid.

Industrien blander sig i forskningen i det skjulte

Eksperter er ikke i tvivl om, at virksomheder, interesseorganisationer og myndigheder påvirker forskningen, men indblandingen foregår oftest skjult og mere raffineret, end det var tilfældet i sagen om oksekødsrapporten på Aarhus Universitet.

MeToo-bog: KU-ledelse holdt ikke hovedet koldt

Et højtråbende mindretal og en hidsig presse fik ledelsen på KU og andre universiteter til at glemme grundlæggende principper og hoppe med på den identitetspolitiske vogn, skriver lektor Marianne Stidsen i bogen “Den nordiske Metoo-revolution 2018”.

Vil du opdateres på, hvad der sker?