Gå til sidens indhold

331

331

Januar

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Faste elementer

Skal ph.d.en være smart eller klog?

Ph.d.-studerende er splittet mellem de klassiske forskningsidealer og samtidens krav om målrettethed og effektivitet. Ofte kommer det til udtryk i valget mellem at skrive artikler eller en monografi, fortæller Signe Skov, der har undersøgt dilemmaet i sit eget ph.d.-projekt.

Forskning på stoffer

Det kan være brugbart med lidt kemisk stimula, når de store, banebrydende tanker skal hjælpes på vej.

Månedens foto: Lola fra Lolland

Den 5.700 år gamle Lola fra Lolland har vakt international opsigt, og det samme har Theis Trolle Jensen, der fandt på at dna-teste hendes tyggegummi.

Tema om ledelse

Nyheder

Regeringens spareskrue er stoppet, men det kommer man ikke til at mærke i Syddansk Universitets fagmiljøer. Her har ledelsen besluttet at bruge det frigjorte omprioriteringsbidrag til at polstre den centrale pengekasse. SDU’s direktør siger, at uddannelserne hidtil har været friholdt for besparelser.

Kritik af pseudomedbestemmelse og lukkethed i SDU-ledelse

Ved SDU’s bestyrelsesvalg stillede en liste op på baggrund af utilfredshed med flere års oplevelse af lukkethed og topstyring. og vandt med et brag. Vigtige beslutninger er omgærdet af lukkethed og tavshedspligt, så hvordan sikres medarbejdere og studerende medbestemmelse og medinddragelse, som loven kræver, spørger kritikerne.

Direktør: inddragelse er et vigtigt fokus

SDU’s direktør, Thomas Buchvald Vind, forsikrer, at både åbenhed og medarbejderinddragelse er en væsentlig prioritet. Han svarer her skriftligt på medarbejdernes kritik, som Forskerforum har forelagt ham. Rektor Henrik Dam har på grund af udlandsrejse ikke været tilgængelig for interview.

Debat

Debat: Masseuniversitetets modulationsmaskineri

Servilt tager de studerende det ene ECTS-pointudløsende kursus efter det andet og gennemfører i stigende grad deres uddannelser på normeret tid; men universitetet er ikke (længere) deres (eller vores).

Vil du opdateres på, hvad der sker?


Læs om tilmeldingen