Dansk Magisterforening

Prøver strandet i Jordan

© Privat

Lasse Højsgaard
Del artikel:

En forsinket forsendelse fra Jordan gør, at en væsentlig del af Patrick Nørskov Pedersens ph.d.-projekt hænger i en tynd tråd. En række overfladeprøver, han har taget som en del af sit arkæologiske forskningsprojekt, nåede ikke at blive sendt, før verden lukkede ned. og nu står de på et lager i Jordan på ubestemt tid.

“I forbindelse med mit projekt om stenalderredskaber i Jordan tog jeg en masse overfladeprøver, som skulle med hjem og sendes til analyse. Det tog imidlertid lidt længere tid end forventet at få prøverne ud. så kom coronakrisen, og nu er Jordan nærmest i undtagelsestilstand”, fortæller han.

Patrick Nørskov Pedersen har planlagt at basere en eller to artikler i ph.d.-afhandlingen på prøverne. men nu er det usikkert, om der overhovedet bliver noget at skrive om. dels ved han ikke, hvornår prøverne kommer ud af Jordan, dels er hans analyseaftale ved at rinde ud.

“Planen var, at jeg skulle sende dem til Cambridge hos en partner, der skal analysere dem. problemet er, at hendes ansættelse på Cambridge udløber i efteråret. Så jeg ved ikke, om jeg kan nå at få prøverne frem inden”.

I øjeblikket arbejder han på en artikel, som mere overordnet introducerer emnet. Men en væsentlig del af afhandlingen står i øjeblikket med helt åben tidshorisont.

“I værste fald må jeg jo finde noget andet at skrive om. Men det er sent at sadle om, også i forhold til den forskningsgruppe, jeg er en del af”.

Patrick Nørskov Pedersens ph.d. er en del af forskningsprojektet “Changing Foodways in Prehistoric Southwest Asia” på KU, finansieret af Det Frie Forskningsråd. det er således også kompliceret, hvem der skal finansiere en eventuel forlængelse af projektet.

“Min usikkerhed er egentlig en kombination af flere ting. Dels om jeg kan få mine prøver ud af Jordan, dels spørgsmålet om, hvorvidt jeg vil kunne få forlængelse, eller om jeg død og pine skal være færdig. det er et kæmpe stressmoment”.

}