Gå til sidens indhold

336

336

August

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Nyheder

Dansk forskning står til at miste mindst 1 mia. kr.

Bruttonationalproduktet (BNP) forventes at falde med mellem 4 og 5 procent til næste år som følge af coronakrisen. Det vil betyde, at der bliver ca. 1 milliard kroner mindre til forskningen, da regeringen kun vil bruge 1 procent af BNP til formålet.

Huslejereform skulle være udgiftsneutral for universiteterne – men det var den ikke

Ifølge reformen af statens huslejeordning, SEA, skulle universiteternes husleje sættes ned med samlet 400 mio. kr. og deres basisbevilling beskæres med et tilsvarende beløb, så resultatet blev et stort rundt nul for universiteterne, men sådan er det ikke gået. Bevillingerne er blevet beskåret som planlagt, men både AU og KU har kæmpet for at få en tilsvarende huslejenedsættelse, så de ikke mister midler som følge af reformen. Bygningsstyrelsen afviser kritikken.

Det store corona-optag

Optaget for 2020 slog alle rekorder på grund af coronasituationen. Forskerforum fortæller her om trends og tendenser fra statistikken.

Drømmen om et frit universitet

En gruppe selvstændige forskere har taget det lange lys på og sigter mod en dag at kunne stifte et helt nyt universitet ejet af andelshavere og drevet uden strategiske økonomiske bagtanker.

Tema

Faste elementer

Pigers fornemmelser for STEM

Jette Sandager går grundlæggende til værks, når hun undersøger, hvorfor mange piger ikke søger imod tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Det handler om følelser og stereotyper, der blandt andet dannes i folkeskolen.

Forskning, man fatter

Der er grundforskning, og så er der forskning i jordhøjde … eller i Sophie Lund Rasmussens tilfælde skulle man måske sige græshøjde.

Debat

At lade sig blive berørt

Efterårssemestret står for døren. Men glem nu ikke, at det gælder om at lære at lytte – og ikke blot at sørge for, at ”tingene” og de studerendes undervisning bliver ekspederet og afviklet i en rasende fart. Resonanspædagogik må der til.

Vil du opdateres på, hvad der sker?


Læs om tilmeldingen