Gå til sidens indhold

337

337

Oktober

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Leder

Politisk detailstyring af forskningen – nej tak!

Hvorfor er snæver politisk styring af forskningen egentlig et problem? Skal forskningen da ikke gøre nytte og hjælpe samfundet på vej? Er vi ikke længst forbi den tid, hvor forskerne med henvisning til forskningsfriheden kan sidde i det elitære elfenbenstårn og studere, hvad de vil?

Nyheder

Brandstorm over RUC

”Krise” og ”fejlslagent universitet”. Fra den ene dag til den anden fandt RUC sig selv under voldsom, offentlig kritik i medierne. Men hvad var egentlig substansen i kritikken fra Dansk Erhverv, og har den noget på sig?

Tema

It-ekspert: ”Jeg kan ikke se, at tingene flytter sig”

Søren Lauesen, professor ved IT-Universitetet, har over 20 år undersøgt problemfyldte offentlige it-projekter og har blandt andet hjulpet Rigsrevisionen med at undersøge, hvorfor en række store it-projekter slog helt eller delvist fejl.

Faste elementer

Genopdager sit hjemland som forsker

Efter næsten 20 år er Naja Carina Steenholdt vendt tilbage til Grønland som forsker, hvor hun undersøger, hvordan grønlændere oplever deres livskvalitet.

Sexkonge fra fortiden

Muslingekrebsen er en undseelig størrelse, men den står bag verdens største sædceller – og nu står den også bag verdens ældste sædceller.

Nu skal underviserne være hybride

Da coronapandemien ramte, skulle underviserne med kort varsel omstille sig til at undervise online. I det nye semester skal de håndtere traditionel undervisning og onlineundervisning på samme tid. “Tæppet rykkes væk under dem, og de skal igen gentænke alt fra bunden”, siger didaktikforsker.

Debat

Studerendes læringslede og længsel efter forelæsninger

De studerende begyndte at længes efter “rigtige” forelæsninger under den langvarige coronaundtagelsestilstand. Men hvordan skal denne længsel tydes og fortolkes? Som tegn på et forfald eller som en drøm om at blive udsat for noget andet og bedre end Zoom-organiserede læringstiltag?

Vil du opdateres på, hvad der sker?