Gå til sidens indhold

339

339

December

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Nyheder

Minister fjerner omstridt integrationsrapport

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har fået fjernet RUC-rapport om social kontrol fra ministeriets hjemmeside. Eksperter mener, at det kan være ulovligt, og at det skader forskningsfriheden.

Kvinder tager oftere en for holdet

Professor Lise Vesterlunds forsøg viser, at kvinder er langt mere disponerede for at få – og tage – akademiske pligtopgaver, der ikke fremmer deres karrierer.

Tema om humaniora

Sådan bliver humaniora udsultet

Humaniora er blevet lagt i en økonomisk spændetrøje. Det lave uddannelsestilskud, dimensioneringen af uddannelserne, 2-procentbesparelserne og de alt for få eksterne forskningsmidler til området udgør en firdobbelt knude, som er noget nær umulig at løsne.

Faste elementer

Universitetet i krig

Der var engang, hvor de studerende var helte, der reddede hovedstaden og måske hele kongeriget fra de onde svenskere.

Bremsespor i naturen

Mikrogummi fra bildæk er en enorm, men relativt upåagtet forureningskilde. Louise Lynn Halle har sat små krebsdyr på ”gummikur” for at undersøge, hvor skadeligt gummiresterne er for vandmiljøet.

Nabolandenes underlige karakterer

I Danmark er vi godt på vej mod en ny karakterskala. 1. oktober kom en rapport fra en ekspertgruppe, nedsat af regeringen, der beskriver fire mulige alternativer til den nuværende skala. En rapport, som formentlig vil blive fulgt op af et politisk forslag om ny skala.

Navne

Udnævnelser, priser og bevillinger

Debat

Formattvang eller formattilbud?

I sin artikel om “formattvang” i nr. 338 kritiserer Steen Nepper Larsen, lektor på DPU, “et stramt formatkrav, som forskningsartikler, undervisningsformer og specialer underkastes i samtiden”. Jeg er nok én af dem, som Steen Nepper Larsen kunne tænke på med sin kritik, for jeg har gennem en menneskealder undervist i og skrevet om formater for alt det nævnte.

Hvad måler Læringsbarometret egentlig?

186.000 studerende kontaktes i disse dage af Uddannelses- og Forskningsministeriet, der ønsker at måle og forbedre uddannelseskvalitet. Men målemetoden måler ikke kvalitet, så hvorfor iværksættes den storstilede undersøgelse?

Vil du opdateres på, hvad der sker?