Gå til sidens indhold

341

341

Tema om trusler

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Nyheder

Forbedrede vilkår for tidsbegrænset ansatte

Overenskomstaftalen for 80.000 akademikere i staten byder på flere forbedringer for de ansatte på universiteterne, herunder et større lektortillæg og bedre barselsregler for grupper af tidsbegrænset ansatte. Og så bliver undervisningsassistenter efter 20 års kamp dækket af en overenskomst.

Forsker i Pittsburgh – sidder i Aarhus

Flere universiteter foreslår virtuelt udlandsophold som alternativ til det obligatoriske miljøskifte for ph.d.-studerende. Løsningen åbner også perspektiver på den anden side af coronaen.

Tema om trusler

Faste elememter

Flittig og lockdownsikker forsker

På universitetet i Liverpool har de udviklet lidt af en mønstermedarbejder: En kemiker i form af en robot, der på en uge kan udføre lige så mange eksperimenter som i et helt ph.d.-projekt. Og så arbejder den også under coronapandemien.

Debat

Kronik: Trivselsuniversitetets uforsonlige kamp mod det uforståelige

Målinger af den studerendes trivsel sætter sig i stigende grad igennem som uddannelseskvalitet. Nærmest umærkeligt synes der at være opstået et strategisk sammenfald mellem en øget interesse i at gøre de studerende erhvervsrettede på rekordtid og at sikre deres ret til trivsel og let forståelig undervisning, inden de atter lukkes ud i “den virkelige verden”.

Vil du opdateres på, hvad der sker?