Gå til sidens indhold

Danske Universiteter: Vi anerkender problemet, men en fælles instans er ikke løsningen

Emneord:

Jesper Langergaard, direktør for universiteternes samarbejdsorganisation Danske Universiteter, anerkender, at det kan være vanskeligt for ledere at håndtere anklager om seksuelle krænkelser.

Specielt på mindre institutter med under 40-50 ansatte kan der være personlige relationer mellem lederen og ansatte, der hæmmer mulighederne for en fuldstændig objektiv behandling af en krænkelsessag.

“Jeg forstår forslaget om en uvildig instans, men jeg tænker, at problemerne med ulige magtforhold ikke er enestående for universiteterne. Det er også en problemstilling på andre offentlige arbejdspladser, så måske skulle man tænke forslaget ind i et større perspektiv”, siger Jesper Langergaard.

Han tilføjer, at der allerede bliver stillet mange administrative krav til universiteterne, som trækker ressourcer fra forskningen og undervisningen, så han er bekymret for at opbygge en ny instans uden at kende behovet.

“Vi vil have det lidt svært med en instans, der kun skal behandle sager på universiteterne, men måske var en fælles instans for alle statslige arbejdspladser en mulighed for at sikre den nødvendige kritiske masse af sager, der skal til for at opretholde et højt kompetenceniveau”, siger Jesper Langergaard.

Vil du opdateres på, hvad der sker?


Læs om tilmeldingen