Gå til sidens indhold

343

343

Tema om universiteternes ekspertlister

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Nyheder

Ny overenskomst godkendt af stort flertal

25 ud af 26 af Akademikernes medlemsorganisationer har godkendt overenskomstforliget på det offentlige område, der bl.a. dækker 80.000 akademikere ansat i staten. I DM stemte 95,8 procent af medlemmerne ja, og hos Djøf var japrocenten 87.

AU fyrer 30 ansatte – nedlægger ca. 100 stillinger i alt

Faculty of Technical Sciences (TECH) på Aarhus Universitet skal spare 70 mio. kr., herunder alene 34 mio. kr. på miljø- og fødevareforskningen, fordi staten ufortrødent fortsætter de årlige 2-procentsbesparelser på den forskningsbaserede myndighedsbetjening.

Forskerne bag coronamodellerne

Sjældent – hvis nogensinde – har danske forskere haft så stor direkte indflydelse på danskernes hverdag. SSI’s ekspertgruppe er historien om et enestående tværfagligt samarbejde, der blev afgørende for landets kamp mod Covid-pandemien. Forskerforum har talt med nogle af forskerne bag simulationsmodellerne.

Skuespiller lærer forskere at blive bedre undervisere

At undervise et hold studerende eller underholde et teaterpublikum – de to opgaver ligger ikke så langt fra hinanden. Og derfor er der mange af skuespillerfagets teknikker, som forskere kan gøre brug af, når de skal undervise eller formidle deres forskning.

Universiteternes ekspertlister

Mænd dominerer universiteternes ekspertlister – kun tre ud af ti er kvinder

Universiteterne henviser i mere end to ud af tre tilfælde til en mandlig ekspert på deres ekspertlister, som skal hjælpe journalister med at finde den forsker, der ved mest om et emne. Det viser en optælling, som Forskerforum har foretaget. KVINFO mener, at universiteterne bør arbejde langt mere systematisk med at sikre repræsentationen af kvinder.

Faste elementer

Muren, der skal standse Sahara

Med en check på 14 milliarder euro er der nyt håb for et storslået projekt, der skal skabe et grønt bælte tværs over Afrika, hvor kontinentet er allerbredest.

Vil du opdateres på, hvad der sker?