Gå til sidens indhold

345

345

Tema om ekstern funding

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Nyheder

Markager vandt over Bæredygtigt Landbrug

Stiig Markager har ikke ærekrænket danske landmænd ved at udtale sig om kvælstofindholdet i havet, har Retten i Hillerød fastslået. "En dom, det danske samfund kan være godt tjent med", siger forsvarsadvokat.

Storbyræset fortsætter

Studenteroptaget og uddannelsessøgningen bekræfter tendensen, at stadig flere unge foretrækker at gå på universitetet i København. SDU og RUC fik laveste optag i mange år, og RUC’s rektor frygter, at udflytningsplan måske har forstærket tendensen.

SDU med medicinhit i Esbjerg

En Esbjerg-filial af SDU’s lægeuddannelse er blevet et slående eksempel på, at populære studier godt kan trække unge til Udkantsdanmark.

Kvinder rykker ind på mandestudier – men ikke omvendt

Der bliver færre mænd og flere kvinder på samtlige fakultetsområder. De kvindetunge studier har svært ved at ændre udviklingen. Kønsforsker opfordrer til større fokus: “Der er meget begrænset opmærksomhed omkring kønsskævheden på fag med mange kvinder”.

Tema

Faste elementer

Den simple test – som ikke er helt så simpel igen

Multiple choice-testen skal ikke undervurderes. Den kan mere end blot teste faktuel viden. Men god testkvalitet forudsætter, at man gør sig umage med spørgsmål og svarmuligheder, fortæller lektor Lotte Dyhrberg O’Neill.

Bachelorministeren

Den nye uddannelses- og forskningsminister er med sin uddannelse som bachelor i statskundskab et godt eksempel på, at bachelorer også kan finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Debat

Glemsomhed, ond vilje eller bare dumhed?

For få år siden skulle alt og alle internationaliseres. Vi skulle lære at begå os i den globale vidensøkonomi, oprette verdensklasseuniversiteter, studere et semester i udlandet og nyde godt af Erasmus-programmerne. I dag lyder der andre og langt mere nationalpopulistiske toner. Væk med SU til udenlandske studerende og farvel til engelsksprogede uddannelser. Danske uddannelser er for danskere!

Vil du opdateres på, hvad der sker?