Gå til sidens indhold

347

347

Tema om veterinærforskning

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Leder

Nyheder

Nye kammerater i forskerklassen

DM Universitet, Forskning og Uddannelse overtager landsklubben for universitetslærere. Det betyder, at der bliver nye ansigter i forskergruppen. Forskerforum har talt med tre af dem.

RUC har succes med at blande it med humaniora classic

Et nyt center for digitalt medborgerskab, der er støttet økonomisk af private fonde, har set dagens lys på Roskilde Universitet. Et eksempel på, at humaniora sagtens kan tiltrække store millionbevillinger og løse samfundsrelevante problemstillinger, siger RUC-dekan Julie Sommerlund.

Ligestillingsdebat med dramatisk forspil

UBVA kastede sig i sit årlige symposium ud i nogle af tidens mest følsomme emner, og formand Morten Rosenmeier har aldrig fået så mange skældud som i år, fortalte han.

Oprøret mod universitetsloven ulmer stadig

Videnskabernes Selskab brugte Forskningspolitisk Årsmøde til at puste nyt liv i kampen mod den politisk bestemte topstyring på danske universiteter. En ny hvidbog anbefaler en række forbedringer – først og fremmest en evaluering af universitetsloven. “Regeringen har ingen plan om reform … men måske er det noget, støttepartierne kunne have et ønske om”, lød det lokkende fra Socialdemokratiets ordfører.

Fyraftensformidling i Kødbyen

Der var øl på bordene og dæmpet belysning, da formidlingsarrangementet “That’s interesting” havde premiere på et lille spillested i København.

Coronanedlukning

Veterinærforskning

Topforsker anklager KU for at være i lommen på landbrugslobbyen

Et erhvervs-ph.d.-projekt, der skulle undersøge udbredelsen af en farlig parasit i svinekød, er endt med beskyldninger om brud på god forskningspraksis, og om at landbrugets magtfulde interesseorganisation styrer den veterinære forskning på Københavns Universitet. Institutlederen og Landbrug & Fødevarer mener derimod, at konflikten handler om dårligt samarbejde, og noterer sig, at Praksisudvalget på KU har afvist anklagerne.

Eksperter: Det er et brud på god forskningspraksis

To eksperter vurderer, at retningslinjerne for god forskningspraksis er blevet overtrådt i forbindelse med undersøgelsen af toxoplasmose i danske slagtesvin. En tredje ekspert ser ikke tegn på manipulation med data.

Faste elementer

Stormræven

Fotografiet "Storm Fox" er et af de fremhævede billeder i konkurrencen “Wildlife Photographer of the Year” afholdt af Natural History Museum i London.

Embedsmand tager en forskertørn

Marianne Damholdt Bergin er ansat i Naturstyrelsen, men har fået lov til at bruge tre år på et ph.d.-projekt, der skal give viden til skabelsen og “rewilding” af 15 naturnationalparker.

Debat

Afvisning, ydmygelse og taknemmelighedsgæld

Det er vigtigt at insistere på, at uddannelse er en gave. Men glem ikke, at der samtidig er både bagtanker og skyggesider på spil, når der gives og modtages gaver inden for et asymmetrisk uddannelsessystem.

Vil du opdateres på, hvad der sker?