Gå til sidens indhold

348

348

Udflytning

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Nyheder

“Unge” universiteter får flere basismidler – opgør om ulige fordeling udsat

De fire yngste universiteter: Aalborg, Syddansk, Roskilde og IT-Universitetet får samlet 280 millioner kroner ekstra i basismidler i perioden 2021-2025. Det har samtlige Folketingets partier besluttet med undtagelse af Venstre, der ikke mener, at aftalen lever op til, hvad regeringen havde stillet i udsigt. Samtidig droppes den årlige opdatering af Den Bibliometriske Forskningsindikator (BFI) for at lette den administrative byrde på forskerne.

Udflytning

Universiteter kæmper om Vejle

Både ITU og SDU vil oprette uddannelser i Vejle. Det skyldes områdets mangel på kandidater med IT-færdigheder samt Regeringens plan om at flytte uddannelsespladser væk fra de store byer.

Faste elementer

Et blåt tæppe i ørkenen

Indien blev klimatopmødets skurk, da landet ikke ville gå med til at udfase kulkraften. Ikke desto mindre er det i Indien, man finder verdens størst solcellepark – et solpaneltæppe på størrelse med Fanø.

Voldsord

Trusler er “voldelige handlinger”, som påvirker ofrene voldsomt. Derfor skal de tages alvorligt, uanset om de bliver ført ud i livet eller ej, siger Marie Bojsen-Møller, der har skrevet ph.d. om trusler som sproglig genre.

Vil du opdateres på, hvad der sker?