Gå til sidens indhold

Forskerforum nr. 3, 2022

Forskerforum nr. 3, 2022

Tema om chikane af forskere

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Nyheder

Forskerforum-læsere er tilfredse

71 procent af Forskerforums læsere er “tilfredse” eller “meget tilfredse” med bladet, viser en læserundersøgelse. “Man synes, det er et vigtigt og væsentligt blad, der sætter vigtige spørgsmål på dagsordenen”, konstaterer DM Universitets formand.

Rektorer vil trække lod om studiepladser

Reformkommissionen foreslår national øvre adgangskvotient på 9 og herefter adgangsprøver. To rektorer vil hellere trække lod om pladserne, mens studielederne foretrækker det nuværende system.

AU tilbyder fristed til krigsramte ukrainske forskere

På få dage lykkedes det AIAS at stable et program på benene, der giver forskere i Ukraine mulighed for at slippe ud af krigen. Og pludselig var de faglige hensyn sekundære, når der skulle udvælges blandt de mange ansøgere.

Chikane af forskere

Forskere: Vi bliver systematisk chikaneret

Flere forskere står frem og fortæller, at de oplever, hvad de kalder systematisk chikane fra højreorienterede debattører og politikere, der afviser anklagerne. De mener, at de blot bruger deres ytringsfrihed til at kritisere, at det, de kalder “pseudoforskning”, finansieres af offentlige midler.

Faste elementer

Smerten er smuk

Et billede af potentiel smerte – et netværk af nervebaner med grøntlysende antistoffer – kan være et vigtigt skridt til at hjælpe kemoterapipatienter mod smertefulde bivirkninger.

Skattejagt efter kunstige leverceller

Isabella Nymann Westensee forsker i at skabe kunstige celler, der vil kunne have en lægende effekt ved leversygdomme. En øvelse med mange blindgyder. “Du er bare nødt til at acceptere, at du nogle gange har brugt 1-2 uger på noget, der ikke virker”.

Totalt biased forskerlingo

Hvem har tid til ordet “forudfattethed”, når man kan sige “bias”? Det er kort, det er engelsk, det er smart. Men pas på. Uden for universitetet er der stadig mange, som ikke kan kende forskel på bias og et lysbillede.

Vil du opdateres på, hvad der sker?