Gå til sidens indhold

Forskerforum nr. 4, 2022

Forskerforum nr. 4, 2022

Tema om det gode forskningsmiljø

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Nyheder

Styrelse kritiserer hastværk ved genansættelse af AAU-rektor

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, der fører tilsyn med universiteterne, mener, at det havde været mere naturligt, hvis Aalborg Universitet havde ventet med at ansætte rektor, til efter at den nye bestyrelsesformand og to nye medlemmer var blevet fundet. Juraekspert vurderer, at det kun kan opfattes som en kritik af AAU-ledelsen.

Henrik Dahl lyver i debatindlæg, hvor han beskylder forskere for at bedrive pseudoforskning

Forskerforum kan dokumentere, at folketingspolitikeren Henrik Dahl lyver om, at han har modtaget sagsakterne i en klagesag fra en studerende. I virkeligheden har han fået dem af højrefløjsaktivisten Jacob Naur, der er berygtet for at sende en strøm af grundløse klager over forskere til universiteterne. Selv kalder Henrik Dahl det en ligegyldig misforståelse, som han beklager, mens en ekspert mener, at han udstiller sig selv som utroværdig.

Det gode forskningsmiljø

Datanørder har fundet koden til det gode forskningsmiljø

Forskningsgruppen NERDS på ITU er blevet kåret som Danmarks bedste forskningsmiljø. Et sted, hvor man deler tingene med hinanden – lige fra de gode ideer til klagen over, at ens forskning går dårligt. Det fortæller de unge forskere, der har indstillet deres arbejdsplads.

Faste elementer

Et grønt håb i Nordsøen

BrintØ – en kunstig ø på Doggerbanke – vil kunne dække en stor del af EU’s forbrug af grøn brint. Et kapitalforvaltningsselskab har pengene klar.

Danske spor i historiske grusomheder

Belgiske kolonister spredte død og lemlæstelse i Congo i slutningen af 1800-tallet, men de fik hjælp af mange danskere, der søgte eventyret, men endte som medskyldige i grusomme forbrydelser. Det skriver Sine Maria Vinther ph.d.-projekt om.

Vil du opdateres på, hvad der sker?