Gå til sidens indhold

Forskerforum nr. 1, 2023

Forskerforum nr. 1, 2023

Tema om dårligt arbejdsmiljø

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Nyheder

Stadig åbent, hvor mange kandidater der skal være 1-årige

Universiteterne får mulighed for at påvirke, hvor stor en del af kandidatuddannelserne der skal omlægges til 1-årige uddannelser. Det bekræfter Moderaternes uddannelsesordfører. SF håber, man kan trække regeringen i retning af mere frivillighed og mindre tvang.

AAU-professor arbejder for B&O

Erhvervslivet efterspørger flere forskere som Søren Bech, der vil dele deres ansættelse mellem universitetet og en privat virksomhed, men mange forskere er stadig forbeholdne, og det er et problem bl.a. i forbindelse med den grønne omstilling.

Tema om dårligt arbejdsmiljø

Faste elementer

Gamechanger

En uudslukkelig energikilde. Ingen affaldsproblemer, ingen klimabelastning, kræver blot en smule brint – universets mest almindelige grundstof. Mirakelmidlet er fusionsenergi, og vi er nu kommet et stort skridt nærmere utopia.

Grønlændere er selv blevet som de danske kolonialister

“Den undertrykkelse og marginalisering, som vi har kæmpet i mange år for at komme ud af, udsætter vi nu østgrønlænderne for. Det undrer mig, at vi ikke har lært noget af vores egen historie”, siger ph.d.-studerende Ulunnguaq Markussen på baggrund af sine undersøgelser i Østgrønland.

Vil du opdateres på, hvad der sker?