Gå til sidens indhold

Forskerforum nr. 3, 2023

Forskerforum nr. 3, 2023

Tema om medbestemmelse

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Leder

Når nu ikke andre vil...

Ny rapport om universitetsloven har blinde pletter og indeholder tvivlsomme konklusioner om muligheden for medarbejderinddragelse og -medbestemmelse, skriver DM Universitets næstformand.

Nyheder

Styrelse slår fast: Lukketheden på AAU er gået for langt

Medlemmer af Hovedsamarbejdsudvalget på AAU blev pålagt fortrolighed om udflytningsplaner. Det fik tillidsrepræsentanter til at klage, og nu har Uddannelses- og Forskningsstyrelsen givet dem medhold. “Afgørelsen viser, at vi som medarbejderrepræsentanter skal have mulighed for at drøfte ledelsens udspil med vores kolleger”, siger fællestillidsrepræsentant.

SDU lukker 19 uddannelser – se listen

Den anstrengte økonomi på Syddansk Universitet fører nu til, at en lang række uddannelser bliver nedlagt. Samtidig er 112 fuldtidsstillinger blevet nedlagt for at reducere lønomkostningerne med 79,6 mio. kr. Studerende føler sig ført bag lyset, mens TR roser ledelsen for inkluderende proces.

Tema

Faste elementer

Rumæniens proportionelle perle

En liste over Europas smukkeste universiteter har Bucharest University på førstepladsen på grund af biblioteks­bygningens næsten ideelle proportioner. Skørt parameter – men bygningen er flot.

Studerende foretrækker undervisere af eget køn

Studerende giver bedre bedømmelser til undervisere af eget køn, viser en undersøgelse af 125.000 undervisningsevalueringer. “Det viser, at man bør tage underviserevalueringer med et gran salt”, siger professor Anne Skorkjær Binderkrantz, der står bag undersøgelsen.

Æt’ så meget sniksnak

Unge AU-forskere besidder et helt fantastisk talent for at fatte sig i korthed. For andet år i træk løber Aarhus Universitet med sejren i en stor, international konkurrence om at forklare sit forskningsprojekt på den tid, det tager at køre i letbane fra Østbanetorvet til Risskov Strandpark.

Debat

Syge forhold for ph.d.-studerende

Det har ofte uoverskuelige konsekvenser for muligheden for at afslutte et ph.d.-projekt og for arbejdsliv og karriere, hvis en ph.d.-studerende bliver syg.

Vil du opdateres på, hvad der sker?