Gå til sidens indhold

Forskerforum nr. 4, 2023

Forskerforum nr. 4, 2023

Tema om stress

Læs Forskerforum som pdf, eller læs bladets artikler her på forskerforum.dk

Download magasin

Leder

Nyheder

CBS skal skære op til 70 stillinger

Copenhagen Business School skal spare 45 mio. kr. til lønninger, hvilket betyder, at 60 til 70 fuldtidsstillinger skal nedlægges. For de videnskabeligt ansatte vil størstedelen ske gennem frivillige aftrædelser, vurderer TR.

Forskervenner

Der er ikke skarpe grænser mellem arbejde og privatliv i forskningsgruppen Social Complexity Lab, der netop har vundet prisen som Årets Forskningsmiljø. Men de tætte relationer er med til at skabe et trygt og kreativt arbejdsrum.

Forskningsleder: “Jeg vil have harmoni – det er ren egoisme”

Da DTU på sin hjemmeside fortalte, at Social Complexity Lab havde fået prisen som Årets Forskningsmiljø, blev forskningsleder Sune Lehmann blandt andet citeret for at være “vanvittig glad”, “stolt og rørt”, og at han “næsten ikke kan forestille sig noget finere” end prisen.

Tendensen fortsætter: De unge vælger STEM frem for HUM

Diskussionen om universitetsuddannelsers nytte har fuldstændig ændret søgningen – for første gang har søgningstallet på de tekniske fakulteter overhalet de humanistiske. “Den negative opfattelse af humaniora har bredt sig blandt de unge mennesker”, siger HUM-dekan.

International undersøgelse afslører: Sådan avancerer du som forsker

Et australsk forskerhold har gennemgået mere end 40.000 stillingsannoncer fra 3.000 universiteter i 60 lande inden for 40 forskellige videnskabelige discipliner. Konklusionen lyder, at forskningsmeritter fortsat er vigtigst for at stige i de akademiske grader, men mobilitet spiller en stigende rolle.

Tema om stress

Ekspert: Forskere er ulykkeligt forelsket i deres arbejde

En væsentlig årsag til, at mange forskere har stress, er, at de oplever deres profession som et kald. De har derfor svært ved at acceptere det, når arbejdsvilkårene bliver så dårlige, at de ikke kan løse opgaverne så godt, som de føler, de burde.

Faste elementer

Nina Halberg forsker i en gruppe, der ikke kan grupperes

På Roskilde Universitet er Nina Halberg ved at skrive en ph.d. om en gruppe mennesker, som defineres som “etniske minoriteter”, og uligheden i mødet mellem dem og det danske sundhedsvæsen. Hun håber at bidrage til mere viden om, hvorfor uligheden opstår.

Lidt menneskelig interesse kan gøre forskellen

Det er ikke handicappet i sig selv, men følelsen af at være anderledes og ikke slå til, der er mest belastende, fortæller Lene Larsen, der i “Studielivsprojektet” har fulgt 47 studerende med psykosociale udfordringer.

Vil du opdateres på, hvad der sker?