Gå til sidens indhold

110 mio. kr. uddelt til 39 forskere under Inge Lehmann-programmet

Bevillinger

39 lovende, yngre forskere har modtaget i alt 110 mio. kr. under Inge Lehmann-programmet, der har til formål at fremme mere ligestilling i forskningsmiljøer i Danmark.

Der var 144 forskere i ansøgerfeltet fordelt på en række videnskabelige hovedområder, og de 39 bevillingsmodtagere udgøres i år af 38 kvinder og én mand, som nu kan få lov til at bedrive fri forskning for pengene. Succesraten lander på 27 procent, opgjort på både antal ansøgninger og beløb.

Det er en stigning sammenlignet med 2020, hvor succesraten var 6,6 procent.

Programmet er åbent for alle fagområder og for både mænd og kvinder, men gennem dispensation efter ligestillingslovens § 3 vil DFF som udgangspunkt vælge kvindelige ansøgere over mandlige i tilfælde af lige kvalifikationer mellem to ansøgere, dog således at der foretages en objektiv vurdering, hvor der tages hensyn til alle særlige kriterier vedrørende ansøgerne uanset køn.

Med aftalen om fordeling af forskningsreserven i 2022 er der afsat 80 mio. kr. til Inge Lehmann-programmet.
“Jeg er glad for at se, at der har været så stor interesse for og søgning til Inge Lehmann-programmet. Dansk forskning har brug for både mænd og kvinder, og vi risikerer at gå glip af dyrebart talent, hvis vi ikke i højere grad får begge køn i spil. Inge Lehmann-programmet er en aktiv måde at arbejde for en mere ligelig kønsbalance i de danske forskningsmiljøer på. Derfor er jeg glad for, at 39 ambitiøse forskere nu får styrket deres karriere via programmet, og at vi samtidig fremmer talentmassen i dansk forskning”, udtaler uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Inge Lehmann-programmet er opkaldt efter den danske geofysiker, der i 1936 argumenterede for, at Jorden har en fast kerne. På trods af at hun havde ret, gik der flere år, før hendes opdagelse blev anerkendt.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?