Gå til sidens indhold

14 danske topforskere modtager 207 mio. kr. fra Det Europæiske Forskningsråd

Bevillinger

Det Europæiske Forskningsråd har bevilget samlet 207 millioner kroner til fri og excellent forskning til 14 erfarne danske forskere. Otte af modtagerne er kvinder.

De 14 bevillingsmodtagere fordeler sig med fire på Københavns Universitet (KU), fire på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), to på Syddansk Universitet (SDU), en på Aarhus Universitet (AU), en på Aalborg Universitet (AAU), en på IT-Universitetet (ITU) og en delt mellem Region Hovedstaden og Danmarks Tekniske Universitet.

Tre bevillinger er inden for feltet “Fysisk videnskab og ingeniørvidenskab”, tre bevillinger inden for “Life science” og otte bevillinger inden for “Samfundsvidenskab og humaniora”.

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har evalueret i alt 2.653 ansøgninger til denne runde af de såkaldte Consolidator Grants. Af dem har 313 topforskere, hvilket svarer til ca. 12 %, været succesfulde med deres ansøgning og modtager nu et ERC Consolidator Grant. Samlet set uddeler ERC mere end 4,7 milliarder kroner til fri forskning fordelt på 313 forskningsprojekter.

De danske modtagere er:
Københavns Universitet: Maria Escudero Escribano, Maria Mälksoo, Kamilla Miskowiak, Hannes Schroeder.
Danmarks Tekniske Universitet: Sine Reker Hadrup, Søren Stobbe, Daniela Pigosso, Sonja Haustein, Tim Dyrby (er tillige tilknyttet Region Hovedstaden).
Syddansk Universitet: Amelia-Elena Rotaru, Annette Baudisch.
Aarhus Universitet: Kristian Tylén.
Aalborg Universitet: Morten Smedskjær.
IT-Universitetet: Steffen Dalsgaard.

ERC’s bevillingstype Consolidator Grants er målrettet topforskere med 7-12 års forskningserfaring efter deres ph.d. Bevillingerne er på op til ca. 15 millioner kroner og løber i en femårig periode, hvor de giver forskerne mulighed for at bygge et team op og skabe tid og frihed til at forfølge deres banebrydende idéer.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?