Gå til sidens indhold

Aarhus Universitet har fundet ny bestyrelsesformand

Udnævnelser

Birgitte Nauntofte, Novo Nordisk Fondens forhenværende direktør, bliver ny bestyrelsesformand på Aarhus Universitet den 1. december 2022, hvor hun afløser Connie Hedegaard, hvis bestyrelsesperiode på universitetet udløber efter otte år.

Birgitte Nauntofte har været ansat 27 år på Københavns Universitet, bl.a. som professor og prodekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Igennem 12 år var Birgitte Nauntofte direktør for Novo Nordisk Fonden, som med hende i spidsen udviklede sig fra at være en mellemstor dansk erhvervsdrivende fond med årlige samfundsnyttige uddelinger i millionklassen til at komme i den internationale ligas top-3 med uddelinger på flere milliarder årligt til især videnskabelige formål.  

”Birgitte Nauntofte har en dyb indsigt i alle aspekter af universitetets kerneopgaver og dets relationerne til det omkringliggende samfund. Inden for den danske universitetssektor har Birgitte Nauntofte en helt unik og yderst relevant profil i forhold til at påtage sig en rolle som bestyrelsesformand.

Og ikke mindst i kraft af den udvikling, der er i gang på Aarhus Universitet med et forøget fokus på innovation og samarbejde med det omgivende samfund. Ud over at have stået i spidsen for den største private fond i Danmark, har hun siddet med i forskningsråd og bidraget som ekspert og inspirator inden for uddannelse, forskning og innovation i både ind- og udland”, udtaler regionsdirektør i Region Midtjylland Pernille Blach Hansen, som har stået i spidsen for det udpegningsorgan, der har valgt Birgitte Nauntofte, der er udpeget til bestyrelsen og formandsposten for fire år.

Det er muligt at sidde i en universitetsbestyrelse i maksimalt otte år, hvilket er årsagen til, at Connie Hedegaard udtræder.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?