Gå til sidens indhold

AAU har fået ny prorektor

Udnævnelser

Professor Anne Marie Kanstrup fra Institut for Planlægning har overtaget rollen som prorektor på Aalborg Universitet. Anne Marie Kanstrup er et kendt ansigt på AAU, hvor hun siden 2001 – med en enkelt afstikker på Professionshøjskolen UCN – har haft sin faste gang som både ph.d.-studerende, professor MSO på Institut for Kommunikation og Psykologi og senest professor på Institut for Planlægning.

Rektor Per Michael Johansen oplyser, at valget er faldet på Anne Marie Kanstrup, fordi hun både har de faglige og personlige kompetencer, der matcher jobbet, og fordi hun komplementerer den øvrige ledelse.

“Vi har valgt Anne Marie Kanstrup, fordi hun har en stærk profil og baggrund for jobbet. Hun har et indgående kendskab til AAU, et stort engagement og klare visioner for uddannelsesområdet. Hendes særlige kompetencer vil blandt andet komme i spil i forbindelse med etableringen af den tværgående enhed for PBL og i videreførelse af den digitale indsats på undervisningsområdet. Jeg er sikker på, at Anne Marie Kanstrup kommer til at spille en stor rolle for, hvordan vi bedst udvikler vores uddannelser, så de matcher de behov, der er på arbejdsmarkedet. Netop det er der stort fokus på både fra politisk side og fra de uddannelsessøgendes side. AAU skal også fremadrettet have et meget opmærksomt blik på, hvordan vi kan tilbyde uddannelser, der er tæt på virkeligheden. Det er jeg overbevist om, at vores nye prorektor vil medvirke til at sikre”, udtaler Per Michael Johansen.

Anne Marie Kanstrup er startet i sin nye stilling allerede fra den 15. juni for at sikre en solid overlevering fra den konstituerede prorektor Jeppe Emmersen.
I den kommende tid er der to meget vigtige opgaver for AAU på uddannelsesområdet, som den nye prorektor skal medvirke til at løse i fællesskab med resten af organisationen.

“Universitetet er midt i en udrulning af det justerede kvalitetssystem, som skal være på plads, før en genakkreditering kan finde sted. Det vil naturligvis også fylde meget, at regeringen har meldt en omfattende plan for decentralisering af uddannelser ud – herunder en reduktion på optaget i de fire store uddannelsesbyer”, udtaler Per Michael Johansen.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?


Læs om tilmeldingen