Gå til sidens indhold

AU har fundet ny universitetsdirektør

Udnævnelser

Aarhus Universitet har fundet sin nye universitetsdirektør som afløser for Arnold Boon der har valt at skifte til en tilsvarende rolle på CBS.

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Kristian Thorn. Dermed bliver det et kendt ansigt og en erfaren leder med indgående kendskab til universitetet, der skal stå i spidsen for AU’s administration fra den 1. februar 2023.

Siden 2009 har Kristian Thorn varetaget chefposter inden for både uddannelse, forskning, ph.d.-administration og det internationale område på Aarhus Universitet. Først som international chef efterfulgt af knap fire år som vicedirektør for forskningsstøtte og ph.d.-administration. I 2014 tiltrådte han som vicedirektør for AU Uddannelse, og siden november 2021 har han været chef for Universitetsledelsens Stab.

Inden han kom til AU, har Kristian Thorn været ansat i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement, arbejdet med forskning og videregående uddannelse i Verdensbanken og været ansat i Finansministeriet. Gennem årene har han desuden haft en aktiv rolle i Danske Universiteter og været i bestyrelserne for Katedralskolen og Erhverv Aarhus.

Uddannelsesmæssigt har han en baggrund som kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet og har bl.a. videreuddannet sig inden for ledelse på Harvard University og den internationale business school INSEAD i Frankrig.

Kristian Thorn udtaler i forbindelse med ansættelsen, at hans vigtigste opgave bliver at fastholde sikker drift på alle niveauer – lige nu med særligt fokus på en solid styring af universitetets samlede økonomi. Og så vil han gerne skabe rammerne for en administration, der fortsat bidrager til universitetets udvikling. Kristian Thorn understreger, at han vægter stærke processer, inddragelse, samarbejde og videndeling højt.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?