Gå til sidens indhold

AU skifter ud i bestyrelsen

Udnævnelser

Aarhus Universitets bestyrelse skal have nyt eksternt bestyrelsesmedlem, da tidligere Novozymes-CEO Steen Riisgaard har været medlem i de maksimale to perioder og derfor ikke kan genudpeges.

Pladsen bliver 1. februar overtaget af tidligere CEO og Group President i Grundfos Carsten Bjerg.
Han er uddannet ingeniør og startede sin karriere i Danfoss, inden han i 1997 skiftede til en stilling hos Grundfos. Her var han blandt andet Executive Vice President for forsknings- og udviklingsafdelingen i en årrække, inden han i 2006 tiltrådte som CEO.
Den rolle indtog han frem til 2013, og siden har han været professionelt bestyrelsesmedlem – blandt andet i Vestas og ROCKWOOL.

“Der var en række stærke kandidater i spil, men Carsten Bjerg har en enorm erfaring fra den absolutte top af dansk erhvervsliv. Han har stået i spidsen for en global virksomhed og har samtidig en stærk kobling til det midtjyske. Den kombination harmonerer rigtig godt med Aarhus Universitets lokale forankring og internationale ambitioner, og jeg er sikker på, at universitetet kommer til at nyde godt af Carsten Bjergs ekspertise og viden – og han vil ligesom Steen Riisgaard kunne bidrage med andre syn og ideer til udvikling”, udtaler bestyrelsesformand Connie Hedegaard.

Carsten Bjerg blev først indstillet af universitetets indstillingsorgan og siden udpeget af udpegningsorganet. Desuden betyder resultatet af årets valg på universitetet, at jurastuderende Mikkel Grøne overtager Ditte Marie Thomsens plads som den ene af to studenterrepræsentanter i bestyrelsen. Mikkel Grøne tiltræder ligesom Carsten Bjerg bestyrelsen pr. 1. februar 2021.

På sit første bestyrelsesmøde i 2021 skal bestyrelsen udpege en ny stedfortræder for formanden. En rolle, som Steen Riisgaard har indtaget, siden den blev etableret i foråret 2019.

 

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?


Læs om tilmeldingen