Gå til sidens indhold

Belgisk topforsker kommer til AU Health

Bevillinger

Professor Peter Carmeliet har indtil nu bedrevet sin forskning fra KU Leuven i Belgien, men med et såkaldt Laureate Research Grant på 50 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden bliver forskningen nu videreført på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet. De syvårige Laureate Research Grant-bevillinger gives til fremragende internationale forskere, som ønsker at etablere en forskergruppe i Danmark.

Peter Carmeliets forskning kredser i store træk om at finde metoder til hurtigt at afklare, om et potentielt lægemiddelmål har potentialet til at kunne oversættes til noget klinisk relevant og dermed er interessant for lægemiddelindustrien at investere i.

Denne afklaring kan i dag tage mange år, men Peter Carmeliet har udviklet forskellige metoder og teknikker til at gøre det hurtigere.

Han har bl.a. udviklet et værktøj baseret på kunstig intelligens, der kan forudsige funktionen af et givent gen, også selvom man ikke ved noget om genets funktionalitet i forvejen. Metoden kan hurtigt være med til at afgøre, om et gen er interessant i en lægemiddelsammenhæng.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?