Gå til sidens indhold

DFF’s formand bliver prorektor på KU

Udnævnelser

Professor David Dreyer Lassen tiltræder 1. januar en nyoprettet stilling som prorektor ved Københavns Universitet. Han skal blandt andet stå i spidsen for forskning, innovation og de overordnede relationer til fonde og virksomheder. Rektor har ansat ham for en femårig periode i samråd med universitetets bestyrelse.

David Dreyer Lassen kommer fra en stilling som professor ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet og bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond. Han er vicecenterleder for Danmarks Grundforskningsfonds Center for Economic Behavior and Inequality og har herudover grundlagt Copenhagen Center for Social Data Science (SODAS), som han er centerleder for. Centret kombinerer datalogi og samfundsvidenskab. David Dreyer Lassen har modtaget EliteForsk-prisen i 2016 og større bevillinger fra DFF, ERC og Villum Fonden.

Som prorektor med ansvar for forskning kommer David Dreyer Lassen til at indgå i universitetets øverste daglige ledelse, og han bliver formand for Københavns Universitets Forsknings- og Innovationsråd (KUFIR), der har ansvar for at identificere, forfølge og understøtte universitetets strategiske udvikling inden for forskning, innovation, forskeruddannelse og erhvervssamarbejde.

David Dreyer Lassens forskningsfelt er “big data’; de enorme og komplekse datamængder, der eksisterer i den højteknologiske verden, og de værktøjer og processer, der skal bruges for at kunne håndtere og udnytte dem.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?


Læs om tilmeldingen