Gå til sidens indhold

DM’s Forskningspriser går til RUC-forskere

Priser

Lektor Mikkel Bille fra Institut for Mennesker og Teknologi og lektor Viggo Andreasen fra Institut for Naturvidenskab og Miljø, begge på Roskilde Universitet, er blevet anerkendt for deres forskningsindsatser med DM’s Forskningspriser for 2021.

De to priser uddeles som en anerkendelse af en fremragende forskningsindsats og formidling af forskning til den brede befolkning inden for humaniora og samfundsvidenskab samt inden for naturvidenskab. Med hver pris følger 50.000 kroner.

Mikkel Bille forsker ved hjælp af en tværfaglig tilgang i elementer som lys og belysning, og hvordan de påvirker mennesker. På det seneste har han også forsket i, hvad der sker med en by og dens indbyggere, når byen bliver lukket ned som følge af en pandemi. Og hvad der sker, når den åbner op igen.

Ud over den aktuelle Covid-19-pandemi forsker Viggo Andreasen i historiske pandemier som eksempelvis den spanske syge fra 1918, og den matematiske indsigt i, hvordan historiske epidemier og pandemier har bredt sig, bidrager med viden om, hvordan man kan inddæmme nuværende og kommende epidemier.

“Mikkel Bille og Viggo Andreasen er forskere, der får os til at se og erfare verden på nye måder, hvad enten det handler om lys som et kulturelt fænomen eller om handlemuligheder i et pandemiramt samfund. Det kræver både et højt videnskabeligt niveau og en unik evne til at formidle indsigterne på måder, som inviterer os med på rejsen”, udtaler prorektor på Roskilde Universitet Peter Kjær.

Modtagerne af forskningspriserne udvælges af en priskomité, der består af seks personer med en bred faglig baggrund. Formålet med DM’s Forskningspriser er at sætte fokus på forskning som en afgørende drivkraft i den samfundsmæssige idéudvikling og tydeliggøre betydningen af fagligt funderet viden.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?