Gå til sidens indhold

Fem nye medlemmer træder ind i AU’s bestyrelse

Udnævnelser

Bestyrelsen for Aarhus Universitet har været igennem en større udskiftning. To nye studenterrepræsentanter og tre nye eksterne medlemmer er således trådt til ved årsskiftet, og Birgitte Nauntofte overtog posten som formand den 1. december sidste år fra Connie Hedegaard.

De to nye studentermedlemmer, der blev fundet ved universitetsvalget i november, er medicinstuderende Sofie Hillgaard Pedersen og geosciencestuderende Thea Bonnemann. De afløser Jonathan Rossen og Mikkel Grøne. Alle fra Studenterrådet ved Aarhus Universitet.

Det ene nye eksterne medlem er ikke et helt ukendt ansigt på Aarhus Universitet. Lars Rohde sad således i AU’s bestyrelse fra 2011 og frem til 2013, hvor han udtrådte for at overtage jobbet som nationalbankdirektør. Nu går han på pension fra banken og får et comeback i AU’s bestyrelse.

Trine Holm Thomsen er et af de to helt nye eksterne bestyrelsesmedlemmer. Hun er cand.mag. i dramaturgi og nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet og har været direktør for Aarhus Teater siden 2015.

Jonas Dahl, direktør på Regionshospitalet i Randers samt tidligere medlem af Folketinget og skatteminister i Helle Thorning-Schmidts regering fra 2013, indtræder som den sidste i bestyrelsen. Han er uddannet cand.mag. i historie og samfundsfag fra AU.

De tre afløser Caroline Søeborg Ahlefeldt, Jørgen Carlsen og Jens Peter Christensen.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?