Gå til sidens indhold

Health-dekan fra AU bliver ny direktør i Lægemiddelstyrelsen

Udnævnelser

Lars Bo Nielsen, der har været dekan på fakultetet Health på Aarhus Universitet siden 2017, forlader i midten af august universitetsverdenen for at blive ny direktør i Lægemiddelstyrelsen.

Valget er faldet på 56-årige Lars Bo Nielsen, fordi han blandt andet har stor erfaring fra forskningsverdenen og sundhedsvæsenet, lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i en nyhed på ministeriets hjemmeside.

Lars Bo Nielsen er uddannet læge fra Københavns Universitet i 1992 og læste efterfølgende en ph.d. samme sted. I 2000 fik han titlen dr.med., og i 2004 blev han uddannet til speciallæge i klinisk biokemi.

Indtil 2015 var han overlæge og senere klinikchef ved Klinisk Biokemisk Afdeling på Rigshospitalet. Sideløbende har han siden 2007 været professor ved Biomedicinsk Institut ved Københavns Universitet, indtil han i 2017 blev dekan på Health på AU.

Posten som direktør i Lægemiddelstyrelsen har været ledig siden marts, hvor tidligere direktør Thomas Senderovitz valgte at skifte til et nyt job hos Novo Nordisk.

Den kommende mand i front glæder sig til at bidrage og sikre tilgængelige lægemidler og medicinsk udstyr, for det ser Lars Bo Nielsen som en central samfundsopgave, siger han til Sundhedsministeriet:

”Betydningen af grundig videnskabelig undersøgelse af nye vacciner og andre mulige sygdomsbehandlinger, før de kan godkendes, er blevet særdeles tydelig for os alle under coronapandemien”.

Rektor Brian Bech Nielsen kalder i en nyhed på medarbejder.au.dk skiftet et stort tab for Aarhus Universitet.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?