Gå til sidens indhold

Københavns Universitet har fundet ny prorektor

Udnævnelser

Prodekan for uddannelse på Det Juridiske Fakultet, Kristian Cedervall Lauta, bliver ny prorektor for uddannelse på Københavns Universitet som afløser for Bente Merete Stallknecht, som er skiftet til stillingen som dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Efter test og samtaler var det et enigt indstillingsudvalgs vurdering, at Kristian Cedervall Lauta var den mest motiverede og klart stærkeste kandidat i forhold til de kompetencer og den erfaring, som er blevet efterspurgt.

”Kristian er en internationalt bredt anerkendt forsker med erfaring i forskningsbaseret undervisning og uddannelsesudvikling. Han er visionær og en meget dygtig kommunikator, som skaber tillid og engagement omkring mål og opgaver. Han god til at skabe relationer, ligesom jeg vurderer, at han kan løfte rollen som prorektor med et strategisk perspektiv og i en politisk sammenhæng”, udtaler rektor for Københavns Universitet, Henrik C. Wegener.​

40-årige Kristian Cedervall Lauta er professor i retsvidenskab. Hans forskning handler om katastrofer, klima og risici, og både hvordan disse reguleres og påvirker retten.
Hans seneste bog, Katastrofer - og hvad de kan lære os om os selv, giver et indblik i katastrofer, og hvordan vi som mennesker og samfund reagerer, når de opstår.

Kristian Cedervall Lauta tiltræder som prorektor 15. juni, og den første opgave han vil kaste sig over, er at udforme en ny uddannelsesstrategi for Københavns Universitet.

”En ny strategi skal sikre endnu bedre uddannelser fremover. Vi skal lave uddannelser med et højt fagligt niveau, som KU allerede er kendt for, og vi skal sikre, at der er et medejerskab for uddannelserne blandt studerende og ansatte”, siger Kristian Cedervall Lauta, der drømmer om at være med til at skabe et Københavns Universitet, der har en stærkere fælles identitet.

”Jeg vil gerne måles på, hvor mange der møder op til reunionfest på deres gamle gymnasium iført en KU-T-shirt som billede på, at de er stolte over at have taget deres uddannelse her. Man er jo på KU i en afgrænset periode, men KU skal være noget, man stolt tager med sig gennem hele livet”, siger den nye prorektor.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?