Gå til sidens indhold

KU-professor modtager Dronningens Videnskabspris

Priser

Peter Lodahl, der er professor i kvantefysik og kvanteteknologi ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og centerleder ved Danmarks Grundforskningsfonds Center for Hybrid Quantum Networks, modtager i år Dronning Magrethe II’s Videnskabspris for sin banebrydende grundforskning inden for den eksperimentelle kvanteoptik.

Det er 7. gang, at H.M. Dronningen overrækker sin videnskabspris, som er stiftet af Videnskabernes Selskab, ved en ceremoni i selskabets lokaler den 11. maj.

“Peter Lodahls forskningsgruppe har leveret mange fremragende resultater, det seneste en deterministisk en-foton-lyskilde, som kan implementere en kvantealgoritme, der ikke kan løses af selv de største af nutidens supercomputere. Og så har Peter Lodahl i øvrigt været med til at bygge broer og bane vej for et stort antal andre talenter som vejleder og mentor. Det er helt utroligt, når man tænker på, at hans forskningsgruppe påbegyndte et helt nyt forskningsområde i Danmark for bare 17 år siden. Derfor er Peter Lodahl en meget værdig modtager af Dronning Margrethe II’s Videnskabspris”, udtaler Marie Louise Nosch, der som præsident for Videnskabernes Selskab har været med til at udpege Peter Lodahl som prismodtager.

Selv er prismodtageren enormt beæret over tildelingen, men understreger, at den eksperimentelle kvantefysik bygger på teamwork:

“Det er en kæmpe ære og glæde at modtage Dronning Margrethe II’s Videnskabspris. Jeg opfatter det som en fantastisk anerkendelse af alle de dybt dedikerede, talentfulde og originale studerende, forskere og kolleger, som jeg har haft fornøjelsen af at udforske kvantefysikken sammen med”, udtaler Peter Lodahl.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?