Gå til sidens indhold

Millionbevilling fra fond skal skabe sunde børneliv

Bevillinger

Novo Nordisk Fonden har bevilget 80 millioner kroner til projektet Generation Sunde Børn, der i de kommende fire år involverer 2500 skolebørn i alderen 6 – 9 år.

Baggrunden for Generation Sunde Børn er blandt andet, at andelen af danske skolebørn med overvægt og svær overvægt stiger fra 13 %, når de går i indskolingen til 18%, når de rammer udskolingen. For mange mennesker gælder det, at overvægt i barndommen og ungdommen bliver taget med i voksenlivet. Erfaringerne fra Generation Sunde Børn kan understøtte og levere evidens og konkret viden til regeringens udspil til en ny sundhedsreform, Gør Danmark Sundere - herunder planerne om at etablere partnerskabet ’Generation Aktiv’, der skal styrke børn og unges trivsel i aktive fællesskaber.

Projektet er et samarbejde mellem forskere fra forskere fra Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, samt Statens Institut for Folkesundhed. Indsatsen omfatter eksperter inden for børns bevægelse, ernæring, søvn, digitale vaner og forebyggelse.

Arne Astrup, Senior Project Director hos Novo Nordisk Fonden med ansvar for fondens aktiviteter for at fremme sund vægt, begrunder bevillingen med, at der er behov for at få et helhedsorienteret syn på børns sundhed, vægt og trivsel for at skabe de bedste rammer for de kommende generationers opvækst:

”Der er ikke nogen snuptagsløsninger, der kan skabe et solidt grundlag for sund vægt og trivsel hos børn. Med bevillingen til Generation Sunde Børn samler vi alle tilgængelige kræfter omkring børnene, og forskerne kommer til at se på helhedsbilledet; søvn, mad, fysisk aktivitet, skærmvaner og trivsel”, siger Arne Astrup.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?