Gå til sidens indhold

Novo Nordisk Fonden skifter direktør

Udnævnelser

Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for Forskning og Udvikling i Novo Nordisk A/S, tiltræder som administrerende direktør i Novo Nordisk Fonden den 1. marts 2021. Han afløser Birgitte Nauntofte, der har været fondens administrerende direktør siden 2009.

Novo Nordisk Fonden har gennemgået en markant udvikling i de sidste ti år. Ved Birgitte Nauntoftes tiltrædelse i 2009 var der tre ansatte, og fonden uddelte ca. 200 mio. kr. årligt. Ved udgangen af 2020 var der 211 ansatte, og fonden uddelte ca. 5,5 mia. kr.

De første forberedelser til direktørskiftet i Novo Nordisk Fonden blev indledt helt tilbage i begyndelsen af 2020, hvor Lars Rebien Sørensen og Birgitte Nauntofte aftalte, at tiden var ved at være inde til et skifte på direktørposten. Birgitte Nauntofte ønskede efter 12 år som direktør at få mulighed for at kunne påtage sig andre opgaver i den sidste del af sin erhvervskarriere.

Tidspunktet passer godt med, at fonden er på et trin i sin udvikling, hvor det er naturligt med et skifte, inden man går i gang med at forberede arbejdet til den næste 5-årige strategiperiode.

Birgitte Nauntofte bliver i fonden marts måned ud for at sikre en grundig overdragelse til Mads Krogsgaard Thomsen, og i en periode herefter vil hun fortsat stå til rådighed for ledelsen. Hun er endvidere indtrådt som bestyrelsesmedlem i LIFE og BII, som Novo Nordisk Fonden etablerede som selvstændige fonde i december 2020.

Mads Krogsgaard Thomsen startede som ph.d.-studerende på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, hvorefter han arbejdede tre år som forsker på LEO Pharma. For 30 år siden flyttede han til Novo Nordisk, hvor han ledte først væksthormon- og siden diabetesforskningen. Han blev forskningsdirektør i 1995 og koncerndirektør med ansvar for Forskning og Udvikling i 2000 og har igennem tiden stået bag udviklingen af 20 lægemidler. Han er tidligere præsident for Akademiet for de Tekniske Videnskaber og formand for bestyrelsen på Københavns Universitet, hvor han også er adjungeret professor i farmakologi.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?


Læs om tilmeldingen