Gå til sidens indhold

Ny ITU-professor træner kunstig intelligens med computerspil

Udnævnelser

Sebastian Risi er tiltrådt som professor på IT-Universitetet den 23. august, hvor han holdt sin indtrædelsesforelæsning med titlen “Creative AI:

Machines that Play, Adapt, and Create”.

Sebastian Risi er uddannet ved Philipps-Universität Marburg og færdiggjorde sin ph.d. ved University of Central Florida i 2012. I 2019 modtog han et Sapere Aude Starting Grant for sin forskning i kunstig intelligens inden for industriel automation, og han er koordinator for ITU’s Creative AI Lab og co-director for Robotics Evolution and Art Lab (REAL)-gruppen.
I sin forskning bruger han computerspil til at træne neurale netværk i at tænke kreativt og løse problemer i den virkelige verden.

Professoren og hans kolleger har bl.a. skabt et projekt, i hvilket Minecraft fungerer som en ramme omkring et neuralt netværk, der udformer komplekse figurer – fra larver og træer til bygninger og interiør. Hvis man skal forklare processen kort, konstruerer den kunstige intelligens byggeklodser ved hjælp af lokalt interagerende enheder – dvs. enheder, der kun kan se, hvad deres umiddelbare naboenheder laver – hvilket også er den fremgangsmåde, organismer i naturen bruger.

Men forskningen har også et mere jordnært og praktisk perspektiv, fortæller han. Hvis man kan træne et neuralt netværk til at være kreativ i Minecraft, kan man måske også lære det at koordinere en sværm af tusind droners bevægelsesmønster eller en million nanobotter at udføre komplicerede kirurgiske indgreb.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?