Gå til sidens indhold

Ny professor på Retorik på KU

Udnævnelser

Lisa Storm Villadsen er tiltrådt som professor på Retorik ved Institut for Kommunikation på Københavns Universitet.
Hun er BA i retorik fra KU og MA og ph.d. fra Northwestern University i USA. Hun har været ansat på Retorik på KU siden 1998, hvor hun siden 2012 har været afdelingsleder. I perioden 2013-2016 var hun desuden studieleder på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling.

Lisa Storm Villadsens faglige interesse kredser om at undersøge retorikkens rolle i samfundslivet, primært i samtidens politiske retorik og den offentlige sfære generelt. Som retorisk kritiker har hun arbejdet med forskellige retoriske genrer, bl.a. epideiktiske taler og officielle undskyldninger, ligesom hun har forsket i tekstlæsningsmetoder som fx begrebsorienteret kritik og nærlæsning. Teoretisk er hun optaget af spørgsmål om fortolkning i retorisk kritik samt teori om retorisk agency, populisme og nationalisme, som de udfolder sig i debat og dissens.

“Jeg begyndte at læse retorik, fordi jeg var fascineret af, hvordan man nogle gange oplever, at nogen kan sige det helt rigtige på det helt rigtige tidspunkt. Det talte ords kraft! Siden har jeg bl.a. beskæftiget mig med officielle undskyldninger for at forstå deres samfundsmæssige funktion og med begrebet retorisk medborgerskab. Den røde tråd igennem det hele er en interesse i, hvordan retorisk praksis afspejler samfundsmæssige normer og samtidig er central i forandringen af dem”, udtaler hun.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?