Gå til sidens indhold

Rektor fortsætter på Roskilde Universitet

Udnævnelser

Siden 2014 har Roskilde Universitets rektor heddet Hanne Leth Andersen, og det kommer der fortsat til at stå på skilte på rektorgangen endnu en periode. RUCs bestyrelse har således besluttet, at hun skal fortsætte på posten efter 1. april 2023, hvor hendes rektoransættelse ellers stod til at udløbe.
Hanne Leth Andersen udtaler, at hun vil fortsætte arbejdet med at styrke universitetets relationer til omverdenen og levere forskning, som bidrager til at løse samfundets udfordringer - og ikke mindst sikre, at de studerende har et stærkt og godt studiemiljø tæt på forskerne.

I de ni år, hvor RUC har haft Hanne Leth Andersen på rektorposten, har universitetet bl.a. styrket den regionale rolle og etableret samarbejde med en lang række sjællandske kommuner og virksomheder. Senest har universitetet desuden omlagt sine kandidatuddannelser for at skærpe deres tværfaglige og arbejdsmarkedsrelevante profiler.

”Vi står i dag på et fundament, som gør det muligt at opbygge de alliancer, det kræver for at være et universitet i det 21. århundrede. Netop dette arbejde vil jeg lægge vægt på i de kommende år, både lokalt og globalt – for udfordringerne hænger sammen, og lokale partneres forventninger til deres universitet er et internationalt niveau,” udtaler hun i en pressemeddelelse.

Hanne Leth Andersen er uddannet mag.art. i romansk filologi, ph.d. i fransk sprog og er professor i universitetspædagogik. Hun Har tidligere været ansat som studieleder, prodekan og centerleder ved Aarhus Universitet samt direktør for CBS Learning Lab og har desuden været medlem af en lang række ekspertgrupper og udvalg, både i Danmark og i udlandet. Hun kan også prale med at være en af de få danskere, der er ridder af Æreslegionen i Frankrig, Légion d'honneur - det er Frankrigs højeste orden.

Sideløbende med sit virke som rektor har hun udgivet en række forskningsartikler og bøger om uddannelsessystemet, kvalitet, dannelse, eksamen og sprogundervisning.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?