Gå til sidens indhold

SDU har fundet ny rektor

Udnævnelser

Dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet Jens Ringsmose bliver fra den 1. november 2021 universitetets nye rektor.

Det er en enig bestyrelse, der efter et grundigt rekrutteringsforløb har besluttet at ansætte den 48-årige dekan til at stå i spidsen for SDU i de kommende år.

“En af Jens Ringsmoses store kvaliteter er, at han i høj grad formår at kombinere et visionært syn på den fremtid, som universitetet står over for, med sit dybe kendskab til universitetet. Med Jens Ringsmose i førersædet får SDU ikke blot en leder med analytisk kraft, men også en erfaren leder, der har blik for universitetets placering i vores region”, udtaler bestyrelsesformand Niels Thorborg i forbindelse med udnævnelsen.

Jens Ringsmose har siden 2019 været dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, hvor han blandt andet har fostret SDU’s samarbejde med Media City Odense og senest SDU’s Business School, der slog dørene op i september i år. Desuden har Jens Ringsmose været campusdekan i SDU Slagelse og SDU Esbjerg.

Han er oprindelig uddannet historiker på SDU, hvor han også har startet sin forskerkarriere med fokus på det forsvarspolitiske område. SDU har været gennemgående i Jens Ringsmoses karriere, der også tæller ansættelser ved Dansk Institut for Militære Studier og Forsvars­akademiet.

“SDU er et regionalt forankret universitet, der leverer forskning og uddannelse på et højt internationalt niveau. Vi skal fortsat være enormt ambitiøse og kompromisløst stræbe efter allerhøjeste kvalitet, når vi uddanner, og når vi skaber ny viden. Det har været – og skal fortsat være – SDU’s adelsmærke. Jeg glæder mig til at arbejde stenhårdt for et fantastisk og stærkt universitet, som jeg altid har oplevet som mit akademiske hjem”, udtaler Jens Ringsmose.

Han afløser Ole Skøtt, der siden den 1. august 2021 har fungeret som konstitueret rektor, efter at rektor Henrik Dam tiltrådte en stilling som administrerende direktør for Praktiserendes Lægers Organisation, PLO.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?