Gå til sidens indhold

SDU udnævner første professor i sportspsykologi

Udnævnelser

Cand.psych., ph.d. Kristoffer Henriksen er blevet udnævnt til professor i sport psychology ved Institut for Idræt og Biomekanik, SDU.

Hans forskningsområder ligger inden for talentudvikling, talentudviklingsmiljøer, toppræstationernes psykologi og atleters mentale sundhed. Som professor sigter Kristoffer Henriksen mod at vise, at det er muligt at skabe miljøer, der på en og samme tid støtter op om udvikling, præstation og mental sundhed:

“Jeg drømmer om, at vi i sporten kan lære de unge mennesker at være ambitiøse uden at være selvkritiske, målrettede uden at miste kontakten til nuet og dedikerede uden at tabe glæden. Det vil være vigtigt ikke bare i sport – men i kunsten, på gymnasier, i virksomheder og i mange andre hjørner af samfundet”, udtaler han.

Sideløbende med sin forskning har Kristoffer Henriksen siden 2008 været tilknyttet Team Danmark som sportspsykologisk konsulent, særligt for de danske sejlere, orienteringsløbere og for Tri Team SDU. Han har hjulpet danske atleter og trænere med at præstere under pres og opbygge vinderkulturer. Dette arbejde har bragt ham til adskillige Europa- og verdensmesterskaber og til OL i London og Rio. Han er udtaget til at skulle støtte de danske sejlere under OL i Tokyo.

Også internationalt har han et godt ry. Ved sidste verdenskongres blev han valgt ind i bestyrelsen af ISSP, the International Society of Sport Psychology.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?


Læs om tilmeldingen