Gå til sidens indhold

Tidligere minister træder ind i SDU’s bestyrelse

Udnævnelser

Efter en omfattende udvælgelsesproces har udpegningsorganet ved Syddansk Universitet (SDU) udpeget tidligere minister og folketingsmedlem Ulla Tørnæs og Troels Petersen, Senior Vice President i Danfoss, som nye eksterne medlemmer af universitetets bestyrelse. De vil begge påbegynde en fireårig periode i bestyrelsen fra den 1. oktober 2023.

Formanden for universitetsbestyrelsen, Søren Vilby, udtrykker stor tilfredshed med udvælgelsen og ser frem til de nye medlemmers indflydelse på universitetets strategiske retning. Han nævner deres brede erfaring fra henholdsvis det politiske landskab og erhvervslivet som væsentlige bidrag til bestyrelsen.

Ulla Tørnæs er begejstret for udsigten til at være med til at forme universitetets fremtid.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af bestyrelsen, fordi SDU for mig står som en vigtig institution til at uddanne kandidater til arbejdsmarkedet. Jeg tror, det er vigtigere end nogensinde, at vi har fokus på et attraktivt og godt studiemiljø, også i bestyrelsen. Med min politiske baggrund ser jeg frem til at skulle bidrage til at gennemføre den nye politiske aftale om kandidatuddannelserne. Den stiller nye krav til SDU, men jeg glæder mig også til at kunne være med til at forme fremtidens universitetssektor”, udtaler hun.

Troels Petersen vil bruge sin omfattende erfaring til at styrke forbindelsen mellem universitetet og erhvervslivet samt skabe stærkere bånd mellem studerende og virksomheder.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?