Gå til sidens indhold

To lovende DTU-forskere hyldes med talentpris

Priser

H.C. Ørsted Forskertalentprisen går til to yngre forskere, hvis arbejde allerede har vundet genlyd og har et stort videnskabeligt potentiale. Med hver af priserne følger der 10.000 kr. Årets ene forskertalent er Morten W. Ryberg, der er adjunkt hos DTU og forsker i evidensbaserede og kvantitative bæredygtighedsvurderinger, som bidrager til en bæredygtig omstilling af samfundet. Den anden Forskertalentpris går til Suzanne Z. Andersen, som er postdoc hos DTU og forsker i katalyse, der kan blive en central proces i fremstillingen af fremtidens grønne brændsler.
Jakob Askou Bøss, strategi- og kommunikationsdirektør hos Ørsted, glæder sig over de to prismodtageres lovende forskning, der på sigt kan hjælpe den grønne omstilling:

“Årets modtagere af Forskertalentprisen arbejder begge med vigtige forskningsområder, der har potentiale til at fremme den grønne omstilling af vores virksomheder og samfund, og er takket være deres gode formidlingsevner i stand til at gøre deres forskning relevant for virksomheder og offentligheden. Jeg håber, at de kan inspirere andre unge, som påtænker en forskerkarriere, til at interessere sig for løsninger på verdens klimaudfordringer”. Prisoverrækkelsen foregik fredag den 13. august – dagen før H.C. Ørsteds fødselsdag – i videnskabsmandens fødeby, Rudkøbing.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?


Læs om tilmeldingen