Gå til sidens indhold

Undervisningspris til nytænkende KU-professor

Priser

Professor Bente Kiens er som den ene af to undervisere fra universiteterne blev tildelt Uddannelses- og Forskningsministeriets Undervisningspris 2022. Ministeriet uddeler i alt syv priser til undervisere på de videregående uddannelsesinstitutioner, der hver modtager en præmie på 500.000 kr. hvoraf 300.000 kr. går til at understøtte undervisningsmiljøet på undervisernes uddannelsesinstitution, og de resterende 200.000 kr. er en personlig hæderspris.

Bente Kiens, der er professor ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, hædres for sit ekstraordinære bidrag til at udvikle nytænkende undervisning, der gennem mange år har skabt stort engagement, kritisk refleksion og et højt fagligt niveau hos de studerende.

Bente Kiens har gennem de seneste 15-20 år udviklet det, hun kalder en studenteraktiverende undervisningsform, hvor undervisningen bliver drevet af, at Bente Kiens og en håndfuld af hendes ph.d.-studerende og postdocs går rundt i grupperne og indtager rollen som moderatorer.

De kandidatstuderende har blandt andet et kursus, hvor de får til opgave at læse en række videnskabelige artikler derhjemme og derudfra sætte viden fra forskellige kilder i forhold til hinanden. Målet er at finde et kvalificeret svar på en konkret udfordring fra virkelighedens verden.

I indstillingen til prisen beskrives hun som et didaktisk fyrtårn.

”Hun ser det som et privilegium at undervise studerende, og hun er drevet af ikke blot formidlingen af det faglige stof, men i særdeleshed af passionen for at inspirere de studerende til selv at kunne stille de kritiske spørgsmål til stoffet og lære at anvende videnskabelig tankegang og metoder. Samtidig har hun en imponerende livslang karriere som internationalt anerkendt topforsker i de komplekse fysiologiske mekanismer, der regulerer kroppens evne til at håndtere og forbrænde fedt”, står der.


Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?