Gå til sidens indhold

Undervisningsprisen gik til ITU- og DTU-lektor

Priser

H.K.H Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har for første gang uddelt Undervisningsprisen til syv af Danmarks dyg­tigste undervisere, heriblandt to fra universiteterne. Fra universiteterne faldt valget på Claus Brabrand, lektor på IT-Universitetet, og på Luise Theil Kuhn, lektor på Danmarks Tekniske Universitet.
Underviserne bliver hyldet for deres evne til at inddrage, inspirere og pirre nysgerrigheden hos de studerende. De har hver især også udmærket sig ved at nytænke deres undervisning, skabe engagement og inspirere både studerende og kolleger.
De syv undervisere modtager hver 500.000 kroner. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris, mens 300.000 kroner er øremærket aktiviteter, der kan være med til at skabe god og engagerende undervisning på uddannelsesinstitutionen. Undervisningsprisen skal på den måde være med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er med gode undervisere.
“Der skal være mere prestige i at være en god underviser. Vores dygtige undervisere på de videregående uddannelser fortjener større anerkendelse. Faktisk bør fremragende undervisning have samme høje status som fremragende forskning på de videregående uddannelser”, udtaler uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.
To af de syv prismodtager er fra universiteterne, to fra professionshøjskolerne og tre fra henholdsvis erhvervsakademierne, de kunstneriske uddannelsesinstitutioner og de maritime uddannelsesinstitutioner. Det er ledelsen på den enkelte uddannelsesinstitution, der i samarbejde med de studerende har indstillet kandidater til det relevante rektorkollegium, som så har besluttet, hvem der skal indstilles til priserne.

Var artiklen relevant?

Del den med andre ...

Link kopieret!

Vil du opdateres på, hvad der sker?


Læs om tilmeldingen